Tag jagttegn

Hjem » Bliv jæger » Tag jagttegn

Jagt er en hobby, der kræver en hvis forberedelse. Du skal gennemføre kurset for jagttegn, bestå jagtprøven og bestå en skydeprøve, før du kan gå på jagt. Når du har klaret disse prøver, er du klar til nogle af livets mest intense oplevelser i harmoni med naturen. Jagt bliver en livsstil for nogle og en spændende fritidsaktivitet for andre, og den er åben for alle fra 16 års alderen og helt op til pensionsalderen.

Jagt kan give dig en følelse af at have opnået noget som ingen anden hobby. Det kræver øvelse, tålmodighed og dygtighed at få succes med jagten, og det er det, der gør den så givende. Der er få ting, der er mere spændende end at opspore sit bytte og nedlægge det med et velplaceret skud. Hvis du er på udkig efter en spændende ny hobby, der vil teste dine grænser, er jagt måske det perfekte valg for dig.

Jagtundervisninger

Jagtundervisning for begyndere, der ønsker at lære det grundlæggende om jagt. Disse lektioner vil lære dig at spore dit bytte, identificere forskellige dyretyper og bruge skydevåben sikkert. Når du har gennemført jagtundervisningen, er du klar til at tage bestå jagtprøven og begynde at gå på jagt på egen hånd.

Jagtprøve

Jagtprøven er et obligatorisk prøve med en praktisk og teoretisk prøve for alle, der ønsker at gå på jagt. Prøven dækker alt fra kurset om jagttegn, herunder sikker håndtering af skydevåben, jagtetik og identifikation af vildt. Ved afslutningen af den teoretiske prøve skal du svare på 40 spørgsmål om jagt og vildt på en halv time. Mindst 36 af dine svar skal være korrekte. Du skal bestå denne prøve, før du kan gå på jagt i Danmark.

Skydeprøve

Hvis du består jagtprøven, får du en grundlæggende uddannelse og kan gå videre til en af de tre skydeprøver, før du får lov til at jage med bue, riffel eller haglgevær. Prøverne kan gennemføres hver for sig, men de skal alle bestås, før du får lov til at bruge det pågældende våben.