Jagtudstyr

5 Bedste høreværn til jagt (2024 Test)

Hvis du har brug for et par høreværn til jagt, eller hvis du længe har tænkt på, at du gerne vil beskytte din hørelse under jagten – hvilket vi kraftigt vil anbefale, er der nogle ting, du bør være opmærksom på, før du køber høreværn. Det er vigtigt at vide, hvad de skal bruges til, når man køber en høreværn. Der findes tre forskellige typer – ørepropper, høreværn og elektroniske apparater. Ørepropper passer ind i den ydre øregang og kan være fremstillet af skumgummi eller silikone, mens høreværn, som specielt anbefales til jagt, dækker hele den ydre øregang med blød polstring, så lydbølger ikke kan trænge ind gennem åbningen. Elektronisk udstyr findes i to former: en form er et apparat, der kan sættes ind og sidder dybt inde i øregangen; en anden form er et eksternt apparat, der passer over begge ører ligesom hovedtelefoner. I denne artikel kommer vi omkring hvilke høreværn vi anbefaler til din jagt.

Peltor – SportTac Høreværn til jagt

Bedømmelse ⭐⭐⭐⭐⭐

Peltor – SportTac Høreværn til jagt

SportTac høreværn fra Peltor er den perfekte løsning til jægere og sportsskytter, der har brug for høreværn i længere perioder. Den lave vægt og den exceptionelle komfort gør disse høreværn uundværlige, mens den niveauafhængige lyddæmpning sikrer, at du stadig kan kommunikere med dine jægerkammerater. For ekstra bekvemmelighed kan SportTac tilsluttes til en jagtradio.

Peltor – Bull’s Eye 1 Høreværn

Bedømmelse ⭐⭐⭐⭐⭐

Peltor Bulls Eye 1

Uanset om du er ude i åbent eller dækket terræn, vil disse Peltor Bull’s Eye 1 høreværnskopper holde dine ører sikre! De er lette og kompakte, hvilket gør dem nemme at opbevare og bære med dig på din næste jagt- eller skydeekspedition. Desuden er de blevet testet og godkendt i overensstemmelse med den europæiske standard EN352-1, så du kan være sikker på, at du får den bedst mulige beskyttelse af dine ører.

MSA Sordin – Supreme Pro X LED Aktiv (Høreværn til jagt)

Bedømmelse ⭐⭐⭐⭐⭐

MSA Sordin – Supreme PRO X

Hvis du er på udkig efter det bedste af det bedste, når det gælder høreværn, skal du ikke lede længere end til MSA Sordin Supreme Pro X LED. Disse høreværn er udviklet til at opfylde internationale MIL-specifikationer og er udstyret med LED-lys for overlegen ydeevne. Desuden giver de med to vandtætte mikrofoner og silikone gel ørekopper en fantastisk komfort. Så uanset om du arbejder i et støjende miljø eller bare ønsker at beskytte dine ører under fritidsaktiviteter, er disse høreværn klar til opgaven.

Hellberg – Xstream LD Aktivt Bluetooth Høreværn

Bedømmelse ⭐⭐⭐⭐⭐

Hallberg Xstream

Endelig kan du få det bedste fra begge verdener med Hellberg – Xstream LD aktiv Bluetooth-høreværn. Med “aktiv lytning” kan du høre, hvad der sker omkring dig, mens den støjreducerende mikrofon sikrer, at skadelige lyde blokeres. Høreværnet kan også parres med din telefon via Bluetooth, så du kan tage opkald eller lytte til musik uden at gå på kompromis med sikkerheden. Uanset om du arbejder med støjende maskiner eller er på jagt i skoven, er disse høreværn et must-have.

MSA Sordin – Supreme Basic Aktiv (Høreværn til jagt)

Bedømmelse ⭐⭐⭐⭐⭐

MSA Sordin Supreme Basic Høreværn

MSA Sordin Supreme Basic Aktiv Høreværn er et høreværn i højeste kvalitet. Høreværnet er udstyret med et analogt lydsystem, som indeholder de mest basale funktioner for et aktivt høreværn. Høreværnet lukker af for lyde over 82 decibel. Derudover har høreværnet volumenhukommelse, så du ikke skal skrue op og ned hver gang høreværnet har været slukket, automatisk sluk efter 4 timer og kan køre i 300 timer på to AAA batterier. Professionelle danske soldater anvender for eksempel også denne høreværn.


Hvad er et høreværn?

Der findes tre typer høreværn: ørepropper, høreværn og elektronisk hørebeskyttelse. Ørepropper passer ind i den ydre øregang og kan være fremstillet af skumgummi eller silikone, mens høreværn, som specielt anbefales til jagt, dækker hele den ydre øregang med blød polstring, så lydbølger ikke kan trænge igennem åbningen. Elektroniske anordninger findes i to former: Den ene er en anordning, der kan indsættes dybt inde i øregangen, og den anden er en ekstern anordning, der passer over begge ører som hovedtelefoner. Husk hele sikkerhedspakken når du går på jagt – se de bedste skydebriller her.

Hvor meget dæmper høreværn?

Dæmpningsniveauet for forskellige høreværn varierer, men det amerikanske National Institute for Occupational Safety and Health anbefaler, at støjniveauet reduceres til eller under 85 decibel, når der bæres ørepropper, eller 77 dB med høreværn. Du kan ofte læse dig frem til produktets dæmpingsniveau ved produktbeskrivelsen.

Hvor mange decibel ved skud?

Lydniveauet ved affyring af våben er over 85 decibel, hvilket er Arbejdstilsynets krav til brug af høreværn. Disse oplysninger kan læse mere om her hos miljøstyrelsens udregninger af støj ved våben.

Hvilket høreværn skal jeg købe til jagt?

Der findes mange forskellige høreværn, men vi har listet vores bud på de bedste høreværn i ovenstående tekst. Hvis du er på udkig efter en kvalitetsløsning til en overkommelig pris, anbefaler vi Peltor SportTac Hunting-høreværn. Hvis du er på udkig efter noget mere high-end, kan du tjekke MSA Sordin Supreme Pro X LED Active Hearing Protection. Og endelig, hvis du vil have det bedste fra begge verdener, skal du vælge Hellberg – Xstream LD aktive Bluetooth-høreværn. Uanset hvilket produkt du vælger, skal du sørge for at læse anmeldelserne og sammenligne priserne, før du foretager dit køb!

Hvad er støjreduktion?

Støjreduktion er en evne til at blokere for uønskede lyde med høj decibel som fx. skud. Et høreværn med støjreduktion er et produkt, der reducerer lydstyrken af uønskede lyde, som kan være farlige eller skadelige. Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle produkter har denne evne, og at de produkter, der har det, kan variere i kvalitet. Støjreduktion kan også variere fra den ene producent til den anden samt fra model til model inden for et givent mærke. Generelt har dyrere modeller en bedre støjreduktion end billigere modeller.

Hvad er decibel?

En decibel (dB) er en enhed, der bruges til at måle lydniveauer på en intensitetsskala, der går fra 0 dB op til 140 dB ved maksimal effekt, hvor du risikerer, at din hørelse bliver permanent beskadiget! En menneskelig samtale foregår mellem 50-70 dB, mens normal trafik måler 70-90 dB og høj musik 110.

Hvor kan jeg købe et høreværn til jagt?

Høreværn til jagt kan fås i de fleste outdoorbutikker, hos elektronikforhandlere eller de fleste jagtbutikker.

Hvor meget koster høreværn?

Prisen på et par høreværn til jagt kan variere betydeligt afhængigt af mærket, modellen og de funktioner, der følger med. Generelt er de relativt billige at købe i forhold til andre typer udstyr som kikkerter eller natkikkerter, der kan løbe op i hundreder, hvis ikke tusinder af kroner. Høreværn ligger typisk på mellem 299 og 3000 kr, men dette afhænger af designfaktorer som f.eks. trådløs Bluetooth-funktion i forhold til kun passiv støjdæmpning osv.

Skrevet af Martin

Martin er en livslang jæger og opdagelsesrejsende, som har besøgt alle hjørner af sine egne personlige jagtmarker. Han har gennem årene samlet alverdens viden, som han har besluttet sig for at dele med dig i disse artikler, så dit næste eventyr kan blive så vellykket som muligt!