Artikler

Kom godt i gang med at gå på jagt

Er du ny indenfor jagt og er ved få styr på det vigtigste, inden du kan komme i gang, så får du her nogle råd til, hvordan man starter godt ud. Du får selvfølgelig brug for et gevær, men den rigtige beklædning og ekstraudstyr er også vigtigt at forholde sig til.

Jagtgeværet

Det siger sig selv, at det selvfølgelig er vigtigt at anskaffe sig det rigtige jagtgevær, for at komme godt i gang med at gå på jagt. Det fås i mange forskellige prisklasser, men ligegyldigt hvilket du vælger, så er det vigtigt at vedligeholde det. Måske har du overtaget et gevær, som trænger til at blive renoveret. Hvis du vil have dit første gevær personliggjort, kan du kontakte en gravør , og få geværet gjort rigtig flot. For at sikre, at dit våben er brugbart i mange år, så skal du have et godt rensesæt og våbenolie, så dit gevær forbliver i god stand.

Den rigtige beklædning

Det næste, som også er meget vigtigt, når man vil til at gå på jagt, er den rigtige beklædning. Først og fremmest er der lovgivningen på området, som gør, at jagttøjet skal se ud på en bestemt måde. For at man kan blive set af andre jægere, skal man have orange på sit tøj, så man kan genkende hinanden. Derudover er det optimalt at være camoufleret og gå i et med naturen, så det er nemmere at komme tæt på sit bytte. Derfor er det meste jagttøj også mørkegrønt og brunt. Tøjet skal også helst kunne bruges i alt slags vejr, da vi i Danmark kan blive udsat for det lidt af hvert, og ofte med kort varsel. Det er også vigtigt, at jagttøjet har plads til opbevaring til alt ens udstyr.  

Ekstraudstyr

Der findes et hav af ekstraudstyr til jagt og specialudstyr til forskellige former for jagt. Så det er en god start at undersøge, hvad man får brug for til den type jagt, man gerne vil beskæftige dig med. Under alle omstændigheder er udstyr som høreværn, jagtstol, pandelampe mm. godt at have. Hvis du fx. gerne vil specialisere dig i at gå på jagt efter ænder, så er udstyr som lokkeænder og lokkekald relevant. Går du på bukkejagt, så kan det være at du vil investere i et vildtkamera. Der er rigtig meget udstyr at vælge imellem, og man kan altid opgradere hen ad vejen, så det er nemmere at vide, hvad man i bund og grund har brug for.