Artikler

Stress af med jagt

Det har aldrig været mere populært, at gå på jagt end det er i dag. Flere og flere, unge som gamle, kvinder som mænd, vælger at tage jagttegn, og hermed få muligheden for at gå på jagt. Det er afstressende, man kommer ud i naturen, får motion og er måske endda med i et jagtfællesskab også. For mange er det faktisk mindre væsentligt, om man får et jagtbytte med hjem eller ej, det er alt det andet, der også trækker. Som nybegynder inden for jagt, er der rigtig mange forskellige ting, som man skal sætte sig ind i. Udover jagttegnet kræver det at gå på jagt nemlig også meget andet, blandt andet diverse forskelligt jagtudstyr. Der findes butikker over hele landet, der forhandler jagtudstyr. Er du for eksempel i Nordjylland, er der en jagtbutik i Aalborg

Etisk jagt og god jagtmoral

Når man er nybagt jæger og har taget sit jagttegn, er man endnu ikke fuldt uddannet jæger som sådan. Med jagttegnet har man fået ret til at gå på jagt. Der følger nemlig også et stort ansvar med jagttegnet. Det kræver mange års erfaring for at kunne kalde sig fuldt uddannet. Men man er godt på vej. At være en god jæger kræver, at man udviser god jagtetik. At man som jæger med største selvfølge overholder al lovgivning, der findes på området, ligesom man overholder uskrevne love og regler for, hvordan man skal udøve jagt og opføre sig som jæger. Hvis man under sit jagttegnsskursus ikke har stiftet bekendtskab med begrebet “god jagtetik”, så har Danmarks Jægerforbundet i samarbejde med Vildforvaltningsrådet og Naturstyrelsen formuleret de uskrevne love som et regelsæt, der sætter rammen for, hvordan etisk jagt og god jagtmoral bør praktiseres. Dem bør du kende som jæger.

Klar, parat, jagt

Når du står med dit nye jagttegn, jagtudstyr, der er i orden, men du ikke rigtig ved, hvordan du skal komme i gang, kan du finde jagtklubber over hele landet. Ligesom du også kan kontakte Danmarks Jægerforbund for yderligere oplysninger om, hvordan man kommer i gang. Der er ca. 800 jagtforeninger, som råder over egen jagt, her kan du melde dig ind. Du kan også købe dig til dagsjagter hos private udbydere eller hos staten.Indtil du selv har oparbejdet erfaring, både til præferencer for jagttype, og lokationer, er det en god idé, at hægte sig på en eller flere erfarne jægere, og så holde lav profil indtil du har fået en større forståelse for denne form for hobby. Så behøver du heller ikke at stresse, men kan nyde jagten i fulde drag.