Artikler

Opret nemt og hurtigt et ApS

Drømmer du om at stifte dit eget selskab? Udlev din drøm og opret et ApS i dag. Legal Desk hjælper dig på vej ved at sørge for registrering og bekræftelse af selskabskapital. Klar hele oprettelsen online og spar både tid og penge.

Hvad er et ApS?

ApS er forkortelsen for et anpartsselskab, som er en selskabsform med begrænset hæftelse. Det betyder, at du kun hæfter for de penge, du investerer i selskabet. Denne beskyttelse findes kun hos ejere af kapitalselskaber, herunder anpartsselskaber.

Hvis dit ApS en dag skulle komme i økonomiske problemer, så kan eventuelle kreditorer kun gøre udlæg i selskabskapitalen (minimum 40.000 kr. ved oprettelse af ApS) og ikke i din private formue. Omvendt kan kreditorer gøre udlæg i din private formue, hvis du har en personligt ejet virksomhed såsom en enkeltmandsvirksomhed.

Selskabsdokumenter

Legal Desk hjælper dig med at udarbejde alle de dokumenter, som du skal bruge ved oprettelse af et ApS:

  • Stiftelsesdokument: Indeholder oplysninger om oprettelsen af selskabet. Herunder angivelse af ejer og ejerandele samt konstruktionen af selskabets ledelse og startdato for selskabets aktivitet.
  • Vedtægter: Beskriver rammerne for selskabet og dets drift. Det indebærer beskrivelse af selskabets formål, hvornår regnskabsåret starter og slutter, eventuel bestyrelse i selskabet og hvordan ejerne træffer beslutninger i selskabet (tegningsregel).
  • Ejerbog: Lovpligtig optegnelse over ejerandele i selskabet, herunder hvem der ejer dem, samt hvornår de er tegnet og overdraget.

Opret ApS med Legal Desk ved at udfylde en webformular, hvor du besvarer en række spørgsmål om dine ønsker til selskabet. På baggrund af dine svar udarbejdes selskabsdokumenterne automatisk. Når du har betalt, får du adgang til de færdige dokumenter. Disse dokumenter skal underskrives af alle selskabets ejere, hvilket hurtigt og nemt kan gøres med NemID.

Ved oprettelse af et ApS, skal du indskyde 40.000 kr. i startkapital. Startkapitalen overfører du til en klientkonto hos Legal Desk. Ca. 24 timer efter overførslen af startkapitalen, vil Erhvervsstyrelsen have registreret dit selskab og sende et CVR-nummer til Legal Desk, som videresender det til dig. Når du har modtaget dit CVR-nummer, skal du oprette en erhvervskonto og fremsende kontooplysningerne til Legal Desk. Når Legal Desk modtager kontooplysningerne, tilbagefører de selskabskapitalen til din erhvervskonto.

Du skal være opmærksom på, at Legal Desk kun opretter selskaber med kontant indbetaling af selskabskapital. Du kan derfor ikke oprette selskab med apportindskud, altså betaling med andre værdier end kontanter, gennem Legal Desk.